Védelem a vírusfertőzésekkel szemben

A koronavírus ( COVID-19) kapcsán ma már mindenki az álmából felkeltve is fújja a vírusfertőzések megelőzése érdekében betartandó alapvető szabályokat. Nézzük át ezeket gyorsan itt is.

 • maszk viselése - ez lehet eldobható egészségügyi maszk vagy textil maszk is - rendszeres és alapos kézmosás (szappan, kézfertőtlenítő)
 • ne nyúljunk szemünkhöz és szánkhoz
 • fontos a gyakran megérintett felületek rutinszerű tisztítása
 • rendszeres szellőztetés
 • nagy tömegek kerülése
 • tüsszentéskor és köhögéskor használjunk papírzsebkendőt

virus

Immunrendszer fontossága

Az alapvető szabályok betartása mellett azonban fontos beszélnünk az immunrendszerünk, vagyis a szervezetünk védőpajzsának működéséről. Egy egészséges immunrendszer ugyanis képes akár több fronton is védekezni a vírusfertőzésekkel szemben. Az immunrendszer elsődleges feladata, hogy megkülönböztesse a saját anyagokat az idegen anyagoktól, valamint lehetőségéhez mérten eltávolítsa, megsemmisítse azt. Az egyén immunitása lehet szerzett és velünk született is.

A jól működő immunrendszer alapjai:

 • Kevesen gondolják, de bizony a megfelelő mennyiségű alvás elengedhetetlen tényező az egészséges immunrendszer fenntartásához. Lehetőségeinkhez mérten próbáljunk pihenni.
 • Megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás. Ne feledd, testünk 60-70%-a víz!
 • Fontos az egészséges táplálkozás követése, amely során a cukrokkal óvatosan bánjunk és kerüljük a készételeket.
 • Rendszeres testmozgás.
 • Az immunrendszer célzott támogatása. Fontos a megfelelő vitamin, nyomelem és ásványi anyag ellátottság.

Számtalan tényező határozza meg a különböző fertőzésekre való fogékonyságot. Ha teljesen egészséges embereket nézünk is, ugyanaz a kórokozó egyiküket megbetegíti, míg a másikukat nem. Akkor ez, hogyan is lehetséges?

A fogékonyságot befolyásoló tényezők:

 • genetikai háttér
 • bőr
 • nyálkahártya
 • aktuális állapot
 • higiénés körülmények
 • táplálkozás

Egy teljesen egészséges szervrendszer működéséhez az egész szervezet optimális működésének fenntartása szükséges. A megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalom eléréséhez kiegyensúlyozott, megfelelő összetételű, vegyes táplálkozás követése szükséges. Ennek hiányában ezeket az anyagokat pótolni kell a szervezet számára.

Tehát az immunrendszer egészséges és megfelelő működéséhez is számos dolog szükséges, azonban ennek a rendkívül összetett szervrendszernek köszönhetően hatékonyan előzhetünk meg különféle vírusfertőzések kialakulását.

Ma már tisztán látható, hogy a járványok rossz táplálkozási és higiénés körülmények között élőket nagyobb mértékben és hamarabb fenyegetik. Továbbá a fertőzésekre való hajlamot tovább növelik a krónikus betegségek. Azonban az első és legfontosabb a vírusfertőzések elkerüléséhez, hogy a társadalmi, valamint a higiénés rendszabályokat lehetőségeinkhez mérten tartsuk be. Ezeknek köszönhetően ugyanis jelentős mértékben csökkenthetők a vírusfertőzések okozta megbetegedések kialakulása.

Újdonság

Firstdoc egészségügyiszájmaszk fülpánttal 15db

-88% Firstdoc egészségügyi szájmaszk fülpánttal 15db

Most a szájmaszk lehet a szervezeted védőpajzsa. Amit jelenleg tehetünk az az, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat és társainkat. Ezt nem könnyű megtenni, hiszen számos felülettel és emberrel érintkezünk naponta.

Ár: 550 Ft
4490 Ft
Megnézem

S.Bernhard Bodorrózsa(cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

-54% S.Bernhard Bodorrózsa (cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

Bodorrózsa a vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére ajánlott elsősorban. Bodorrózsa (Cistus Incanus ) kivonatot, Acerolából származó természetes C-vitamint és cinket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 3250 Ft
6990 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-36% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5750 Ft
8990 Ft
Megnézem
Újdonság

FFP2 külön csomagoltprofesszionális arcmaszk 20db

-33% FFP2 külön csomagolt professzionális arcmaszk 20db

Az FFP2 minősítésű maszkok nagy hatékonysággal képesek szűrni a ki és be lélegzett levegőt, ezáltal kétirányú védelmet biztosítanak. 

Ár: 5990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!